top of page

Αιολικά - Φωτοβολταϊκά υβριδικά συστήματα

Πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να τροφοδοτούν το σπίτι τους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γιατί να μην το κάνετε εσείς; Είναι υπέροχη ιδέα! Υπάρχουν μερικές επιλογές για το είδος της ανανεώσιμης ενέργειας που μπορεί να έχετε συνδέσει στη στέγη σας. Τα πιο δημοφιλή από τα οποία είναι τα ηλιακά φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες μικρής κλίμακας. Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά παράγουν ηλεκτρική ενέργεια συλλέγοντας φωτόνια (μικρά πακέτα φωτεινής ενέργειας) και μετατρέποντας την ενέργειά τους σε ηλεκτρική, ειδικά με τη χρήση υλικών που ανταποκρίνονται στο φως. Οι ανεμογεννήτριες που χρησιμοποιούνται εγχώρια μπορούν να κλιμακωθούν από μια μικρή ανεμογεννήτρια τύπου έλξης που χρησιμοποιείται ως ανεμόμετρο (μια συσκευή για τη μέτρηση της ταχύτητας του ανέμου) τοποθετημένη στην οροφή ενός σπιτιού μέχρι μια ημιβιομηχανική ανεμογεννήτρια 50 kW, σκεφτείτε μια υπεράκτια ανεμογεννήτρια μεγάλης κλίμακας και μειώστε την λίγο, που κάθεται στο τέλος του κήπου σας. Οι τουρμπίνες TESUP είναι ένα χαρούμενο μέσο μεταξύ των δύο με ισχύ από 800 έως 5000 Watt.


Φωτοβολταϊκά (PV)


Τα φωτοβολταϊκά (PV) είναι εξαιρετικά για την τροφοδοσία του σπιτιού σας, ιδιαίτερα με την πτώση των τιμών και την αύξηση της απόδοσης. Με τις νέες εξελίξεις στην επιστήμη των υλικών όταν εφαρμόζεται στα φωτοβολταϊκά, η απόδοση (πόσο μέρος της ενέργειας του ηλιακού φωτός μετατρέπεται σε χρήσιμη, ηλεκτρική ενέργεια) των ηλιακών συλλεκτών αυξάνεται, ιδιαίτερα στους ακριβότερους, βιομηχανικής κλίμακας τουρμπίνες. Το πιο σημαντικό για τους καταναλωτές είναι οι πρόσφατες βελτιώσεις στην κατασκευή φωτοβολταϊκών υλικών που μείωσαν δραστικά το κόστος με την πάροδο των ετών. Συνδυάστε το με την αυξημένη απόδοση αυτών των ηλιακών συλλεκτών και έχετε μια συνταγή για μια καλή τοπική παραγωγή ενέργειας.


Τι γίνεται όμως σε μια συννεφιασμένη μέρα; Εσύ ρωτάς. Δεν θα υπάρχει αρκετό ηλιακό φως για να τροφοδοτήσει σωστά το σπίτι μου! Λες. Λοιπόν εδώ μπαίνουν τα υβριδικά ενεργειακά συστήματα! Με τη διαφοροποίηση των ενεργειακών συστημάτων που χρησιμοποιείτε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μπορείτε να επωφεληθείτε από κάθε είδους καιρικές συνθήκες, αποφεύγοντας τον υπερβολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας και βελτιώνοντας τη συνέπεια της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Θα ήταν λοιπόν καλή ιδέα να διαφοροποιήσετε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως συμβαίνει συνήθως όταν φεύγει ο ήλιος; Αρχίζει να φυσάει φυσικά! Η επένδυση σε μια ανεμογεννήτρια θα ήταν ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα διαθέσιμη παραγωγή ενέργειας.
CCC; Κοινοί ελεγκτές φόρτισης φυσικά!


Σε πολλά εγχώρια φωτοβολταϊκά συστήματα, εφόσον γνωρίζετε τι κάνετε (δηλαδή έχετε προσόντα ηλεκτρολόγου / εμπειρία στον κλάδο), μια ανεμογεννήτρια μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο οικιακό σας σύστημα ισχύος με ελάχιστη ποσότητα επιπλέον υλικού. επιτρέποντας την εύκολη μετάβαση από ένα μόνο φωτοβολταϊκό σύστημα σε ένα υβριδικό σύστημα! Τα φωτοβολταϊκά συστήματα, όταν συνδέονται σε εξωτερικό ηλεκτρικό φορτίο (ρυθμισμένα για φόρτιση μπαταρίας για παράδειγμα) απαιτούν έναν ελεγκτή φόρτισης για να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζεται η σωστή τάση στο σύστημα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την αξιοπιστία των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.


Ευτυχώς για τους επίδοξους ιδιοκτήτες υβριδικών συστημάτων, οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά συστήματα χρησιμοποιούν παρόμοια διάταξη ελεγκτή φόρτισης! Πόσο σπουδαία! Παρόλο που τα φωτοβολταϊκά συστήματα παράγουν ισχύ συνεχούς ρεύματος (η τάση παραμένει σταθερή) και οι ανεμογεννήτριες παράγουν ηλεκτρισμό 3 φάσεων (η τάση ταλαντώνεται ελαφρά), όταν η παραγόμενη Φ/Β ηλεκτρική ενέργεια διέρχεται από τον ελεγκτή φόρτισης μετατρέπεται σε τριφασική!


Εάν ενδιαφέρεστε για το τι έχει να προσφέρει η TESUP για τους ελεγκτές φόρτισης, μην ψάξετε άλλο!
Η TESUP δραστηριοποιείται ήδη στην υβριδική βιομηχανία

Στην πραγματικότητα, οι ανεμογεννήτριες TESUP χρησιμοποιούνται ήδη στην υβριδική εγχώρια βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Απασχολούνται στον τομέα από την εταιρεία Ewa Energie για να παρέχουν στους πελάτες τους ένα πιο στιβαρό εγχώριο σύστημα παραγωγής ενέργειας! Η Ewa Energie είναι μια γερμανική εταιρεία που παρέχει στους πελάτες της συμβουλές εγκατάστασης οικιακής ενέργειας, βοηθώντας τους πελάτες να αποφασίσουν πώς να τροφοδοτήσουν καλύτερα το σπίτι τους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι παλαιότερος πελάτης της TESUP, χρησιμοποιώντας ανεμογεννήτριες TESUP σε πολλά από τα έργα τους, τόσο σε εγχώρια έργα όσο και σε μικρές επιχειρήσεις.


Η TESUP συνεργάζεται πρόσφατα στενά με μια εταιρεία που θέλει να χρησιμοποιήσει μια υβριδική λύση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πρόβλημά της. Η εταιρεία Agderport εγκαθιστά αυτόματα οδοφράγματα, που λειτουργούν ηλεκτρονικά και χρειάζονται έναν τρόπο παροχής σταθερής ισχύος στα ηλεκτρικά τους συστήματα. Καθώς αυτά τα εμπόδια πρόκειται να εγκατασταθούν στην έρημο της Νορβηγίας, η προμήθεια ενέργειας από το δίκτυο είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση! Αντί να τρέχει μακριά, ακριβά καλώδια στην τοποθεσία, η Agderport αποφάσισε σοφά να χρησιμοποιήσει επιτόπου παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για να ολοκληρώσει τη δουλειά.


Προδιαγραφές Agerport


Το σύστημα που αποφασίστηκε χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό δύο ηλιακών συλλεκτών (για να συλλάβει όλες τις γωνίες του ήλιου καθώς δύει) και μια ανεμογεννήτρια AtlasX 750 watt. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα μπορεί να παράγει ενέργεια από πολλαπλές πηγές, παρέχοντας πιο σταθερή ισχύ στο σύστημα και διασφαλίζοντας ότι το φράγμα έχει πάντα τη δύναμη να λειτουργεί σωστά. Όταν ο ήλιος λάμπει, τα ηλιακά πάνελ φορτίζουν το σύστημα και ενώ ο ήλιος είναι μακριά και ο άνεμος φυσάει, το AtlasX αρχίζει να περιστρέφεται και αναλαμβάνει την παραγωγή ενέργειας και τη φόρτιση του συστήματος!


Φυσικά, το έργο έχει επίσης απόλυτη ανάγκη από έναν στιβαρό ελεγκτή φόρτισης για να διασφαλιστεί η σωστή διαχείριση της ισχύος και να μην καταστρέφεται ο εξοπλισμός, εξάλλου δεν θα ήταν καλό να πρέπει συνεχώς να οδηγείτε και να επισκευάζετε το σύστημα! Η Agderport έχει φυσικά επιλέξει έναν ελεγκτή φόρτισης TESUP για εφαρμογή στο σύστημά της. Αυτό το συμπαγές χειριστήριο ταιριάζει άνετα στο προστατευτικό του κουτί και διασφαλίζει τη σωστή φόρτιση του συστήματος. Η TESUP είναι πολύ ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με την Agderport σε ένα τόσο ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο έργο!

bottom of page