top of page

Είστε έτοιμοι για τον χειμώνα;

Οι τιμές της ενέργειας έχουν φτάσει τώρα τις £0,4885 ανά kWh ακόμη και για το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα είναι το χειμώνα... Στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας οι κυβερνητικοί θεσμοί θα κόψουν την παροχή ζεστού νερού... 27 χώρες της ΕΕ επιστρέφουν στο 15% της μείωσης του φυσικού αερίου για τη χειμερινή ώρα Η λίστα των διαφορετικών μέτρων έχουν ληφθεί για την πρόληψη μελλοντικής ενεργειακής κρίσης και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της παγκόσμιας κατάστασης.Πολιτικό υπόβαθρο


Ο δείκτης τιμών ενέργειας της Παγκόσμιας Τράπεζας αυξήθηκε κατά 26,3% μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2022, επιπλέον της αύξησης 50% μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2021.

(https://blogs.worldbank.org/developmenttalk/energy-shock-could-sap-global-growth-years)


Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αναστατώσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, προκαλώντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου από τη δεκαετία του 1970.Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση National Energy Action (NEA): "Εκατομμύρια απλά δεν θα μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους αυτόν τον χειμώνα. Θα δούμε σοβαρές ασθένειες και πρόωρους θανάτους για όσους είναι πιο ευάλωτοι στο κρύο."

Ακούγεται τρομακτικό. Πάντα όμως υπάρχει διέξοδος. Αυτή είναι επίσης μια στιγμή για να συνειδητοποιήσουμε το παλιό ρητό:


«Ποτέ μην σπαταλάς μια καλή κρίση»

Μερικοί παρατηρητές έχουν συγκρίνει την τρέχουσα στιγμή μας με τις ενεργειακές κρίσεις της δεκαετίας του 1970. Το 1973, ένας πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του οδήγησε σε μια πετρελαϊκή κρίση, η οποία τελικά έσπειρε τους πρώτους σπόρους για την εκκολαπτόμενη αιολική βιομηχανία. (https://ramboll.com/media/rgr/what-do-rising-energy-prices-mean-for-the-green-energy-transition)


Διέξοδοι…


Φυσικά, μπορείτε να μειώσετε τον ενεργειακό σας λογαριασμό αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σας και προσπαθώντας να εξοικονομήσετε ενέργεια. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:Εκτός από την αλλαγή του τρόπου ζωής σας και την εξοικονόμηση ενέργειας, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην ενέργεια και να φροντίσετε το μέλλον του πλανήτη μας. Φυσικά, απαιτεί επένδυση και χρόνο, αλλά μετά από μερικά χρόνια θα δικαιωθεί πλήρως. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια νέα τουρμπίνα TESUP Magnum 5 για να δούμε πόση ενέργεια θα μπορούσε να παράγει.


Ένας στρόβιλος Magnum 5 παράγει 5000 Watt ανά δευτερόλεπτο όταν περιστρέφεται κάτω από την ονομαστική του ταχύτητα ανέμου των 15 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι σε πλήρη χωρητικότητα, ο στρόβιλος παράγει 120 kWh σε 24 ώρες. Για αναφορά, το μέσο νοικοκυριό του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί περίπου 3300 kWh ετησίως. Με τις νέες τιμές ενέργειας, η αντιμετώπιση του λογαριασμού των £500 τον Ιανουάριο (σύμφωνα με την BFI) σας δίνει επιπλέον εύλογους λόγους για να επιταχύνετε τη χρήση των δωρεάν ενεργειακών πόρων και να ελαχιστοποιήσετε τις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας.


Με ακόμη και 3 ώρες ανέμου την ημέρα, οι οικονομίες σας με την ανεμογεννήτρια Magnum5 μπορούν να φτάσουν τις 2737,50 £ ετησίως! Η απόσβεση του 1ου έτους με έκπτωση κόστους προϊόντος είναι 627,5 £! Επιπλέον, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα καθώς οι τιμές ανεβαίνουν.
Είστε έτοιμοι λοιπόν για τον χειμώνα; ...bottom of page