top of page

Μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο σπίτι

Η διαχείριση των λογαριασμών ενέργειας μπορεί να είναι λίγο επίπονη. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται ή δεν έχουν το χρόνο να συμβαδίσουν με τους λογαριασμούς της ενέργειας τους και να τους αφήσουν να πέσουν στην άκρη. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ανησυχητικό για όσους έχουν εγκατεστημένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σπίτι, πουλώντας ηλεκτρική ενέργεια πίσω στο δίκτυο για κάποια επιπλέον χρήματα. Προφανώς οι άνθρωποι θα ήθελαν να παρακολουθούν πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγουν και πωλούν καθώς και πόσο κέρδος παράγει για αυτούς η ηλεκτρική ενέργεια σε κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το παρακολουθήσετε με ένα συμβατικό σύστημα παρακολούθησης της οικιακής ενέργειας, καθώς οι ενημερώσεις στον λογαριασμό σας συνήθως επισημαίνονται μόνο σε μηνιαίο λογαριασμό. Μια αυξανόμενη τάση την τελευταία δεκαετία ήταν η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ενέργειας στα σπίτια.
Οφέλη μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας


Αυτές οι συσκευές σάς επιτρέπουν να βλέπετε, ανά πάσα στιγμή, πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το σπίτι σας. Είναι σημαντικό για τους χρήστες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να σας κρατά ενήμερους με πληροφορίες σχετικά με το πόση ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές το σπίτι σας παράγει και πόσο μπορεί να πουληθεί. Αυτή τη στιγμή, δεδομένων των υψηλών τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και της ενέργειας που βλέπουμε, ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τα 24,7 σεντς ανά kWh στο Λος Άντζελες! Αυτά είναι καλά νέα εάν έχετε μια πηγή παραγωγής ενέργειας, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί να έχει υψηλότερο κέρδος!


Οι μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας επιτρέπουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση της ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείτε και παράγετε από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας σας, επιτρέποντάς του να ελέγξει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και να σας πληρώσει / χρεώσει ανάλογα χωρίς να χρειάζεται να ελέγξετε προσωπικά τον μετρητή ενέργειας. Οι πληροφορίες παρέχονται επίσης σε εσάς. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση της ενέργειας σας και να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας για να μειώσετε τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Για παράδειγμα, αν δείτε ότι το κόστος του ηλεκτρικού σας ρεύματος είναι υψηλό κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν ανοίγετε ένα πλυντήριο, οι πληροφορίες του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να το εντοπίσετε και να λειτουργήσετε το μηχάνημα όλη τη νύχτα με φθηνότερες τιμές ρεύματος.


Εξάρτηση από το ...ηλεκτρικό ρεύμα

Εάν εγκαταστήσετε τόσο μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας όσο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο σπίτι σας, θα μπορούσατε πραγματικά να δείτε τα κέρδη να κυμαίνονται. Ένα αιολικό και ηλιακό σύστημα που παράγει 20 kWh την ημέρα θα μπορούσε να σας αποφέρει επιπλέον 494 $ το μήνα σε μειώσεις στον λογαριασμό ενέργειας σας! Αυτή η επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι σας θα μπορούσε πραγματικά να σας φανεί χρήσιμη, ειδικά με την αυξανόμενη εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια έναντι άλλων πηγών ενέργειας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η ολοένα και πιο δημοφιλής υιοθέτηση των ηλεκτρικών σόμπων και φούρνων σε σχέση με παλαιότερες σόμπες και φούρνους αερίου.


Αυτό μπορεί επίσης να επισημανθεί με την εισαγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως πρωταρχικού τρόπου μεταφοράς για πολλά σπίτια, αντικαθιστώντας τα οχήματα βενζίνης και ντίζελ. Αυτή η αυξανόμενη εξάρτηση αποκλειστικά από την ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως βλέπουμε τώρα, θα μπορούσε να προκαλέσει εκτίναξη του λογαριασμού σας ρεύματος. Ένα τυπικό EV (ηλεκτρικό όχημα), δηλαδή ένα τυπικό αυτοκίνητο σε στιλ σαλούν, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 80 kWh στην μπαταρία του. Με αυτή τη φόρτιση ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 100 έως 300 μίλια.
Περισσότεροι χρήστες διευκολύνουν τα δικαιώματα

Τόσο άφθονη εμβέλεια για ταξίδια πολλών ημερών! Εάν το συνδυασμένο ηλιακό και αιολικό σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να παράγει 20 kWh την ημέρα, το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο μπορεί να συμπληρωθεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Φανταστείτε να μην πληρώνετε απευθείας για καμία από τη βενζίνη που βάζετε σε ένα τυπικό αυτοκίνητο που κινείται με ορυκτά καύσιμα! Αυτή είναι η αντίστοιχη κατάσταση! Το μόνο που χρειάζεται είναι η υιοθέτηση ενός συστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σπίτι σας. Αυτό γίνεται όλο και πιο εύκολο με τις τοπικές αρχές να γίνονται πιο κατανοητές και επιεικείς καθώς συναντούν όλο και περισσότερους ανθρώπους που εγκαθιστούν παρόμοιες συσκευές στα σπίτια τους.


Έτσι, μπορείτε να δείτε, με την προσθήκη ενός έξυπνου μετρητή στο ενεργειακό σύστημα του σπιτιού σας, απλούστερων οικιακών συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και φθηνότερων μοντέλων ανεμογεννητριών, θα μπορούσατε και εσείς να εφαρμόσετε εύκολα ένα απλό, λογικό και ισχυρό σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ιδιοκτησία σας που θα μπορούσε να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια και τα κέρδη για πολλά χρόνια ακόμα και θα σας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε το κόστος της θέρμανσης, των φώτων, της μεταφοράς σας με ηλεκτρικά οχήματα, όπως πείτε! Μακριά στο μέλλον, ενώ θα είστε πιο βιώσιμοι και θα μειώσετε τον αντίκτυπό σας στον Πλανήτη.